Üzemeltető: Blogger.
RSS

Adventi naptárba "belevalók, töltelékek"

hugi-83: Amúgy még a csoki mellé vagy helyette régi kinderfigurákat szándékozom mellékelni. Úgy gondoltam egy csoki egy játék.
Én pl. azt a Disney-s előrecsomagolt "egy kocka" csokit fogom az adventimbe rakni+matrica és/ vagy apró játék (pl. kinder). Az én kislányom 3,5 éves.
Én amúgy igaz, hogy nem adventi naptárként (bár szerintem erre is jól használható) a páromnak karácsonyra az egyik ajándéknak kuponokat készítettem. Például: éjszakai horgászat, póker est, rakott tészta (ez a kedvence amit bármikor meg tud enni, nekem viszont sokszor már herótom van tőle)... volt benne két darab ami azért rám irányult gondoltam vicces lesz, ma elvihetsz vacsorázni

Bogcimami: hajbizgentyűk, gyűrű, fini csoki... (A kicsi lány januárban 2 éves lesz, a nagy pedig 7)

Xanthia: A 4 éves hisfiamnál és a 8 éves lányomnál még egyszerűbb a képlet, nagyon fantáziadúsan mindkettő fog kapni egy legot (lehet, hogy kifejezetten az adveni készleteket, mert a lányos abból a sorozatból való, amit a lányom most kedvel), egyrészt az lesz szétosztva, másrészt sok-sok apróság: hajcsat, gumi, lufi, radír, kréta, rágó, kislabda, szaloncukor, kis csengettyű, kisautó stb. A 10 éves kiskamaszom már nagyobb fejtörést okoz.

Babrada (felnőtteknek): Decemberben szoktunk venni "mézeskalács" pálinkát, a pálinkás üvegre lehetne 24 rovátkát/sávot rajzolni, húzni alkoholos filccel, mellé írni a számokat, és minden nap este meg lehet inni az adagot. (Persze ezt nem csak pálinkával, de hát ugye az alkohol kevésbé romlandó, mint mondjuk egy adag tea:D)

kicsi_babóka (felnőtteknek): Én idén szeretnék a férjemnek adventi naptárat készíteni. Veszek 1 decis üvegcséket, és a kedvenc boraiból töltök majd bele :)


bogyoro: Tavaly édesanyámnak készítettem adventi naptárt vécégurigákból, ez volt neki az első! Nagyon örült neki! Teletettem aprósgokkal csoki, cukorkák, illatos mécsessel, illoólajat, sőt még kaparós sorsjegy is volt néhányban. De az összesben volt karácsonyi idézet, amiktől nagyon meghatódott....

Mákati: hajbavalók, egy két pici csoki (lidlben, édes kis mikulásos csokicsomagokat vettem kb. 5 cm-s), egy két kis aztó, mert imádja, valami apró kitty figura, gyűrű, aszalt gyümölcsök, ilyesmik. Veszek egy 24 vagy közel 24 darabos nagy elemes puzzlet, jó lenne valami szép angyalos és minden nap az adott napi gurigára rákötözök egy puzzlet, hogy a hátoldala legyen felénk,met arra fogom írni a napok számát.

tutusatu: az én kisfiam 2 éves múlt. Mini csokit / aszalt gyümit, kinder tojás figurákat, matricát, legót gondoltam eddig.

Mágika: Valaki kérdezte adventi naptárról több személy esetén hogyan oldja meg a meglepiket. Én a tavalyi topikban hallottam először, hogy nem csak a gyereknek, hanem férjnek is kerül bele meglepi, ezen felbuzdulva elkészítettem én is az első közös adventi naptárat. Lehet hogy nekem már kicsitt könnyebb, mivel az év fiam már nem pici, idén már 14 éves, ezért nem jelentett gondott, hogy a zsákocska nem csak neki rejt ajándékot. Szóval én nagyobb zsákozskába dugtam mindhármunknak az  ajándékot, zömében gumi cuki, boci cuki, apró milka csoki volt a meglepi, de a gyerkőcnek került bele nagyobb ajándék is sport szelet, rágó, krumpli cukor ilyenek. Férjnek lehet esetleg kis zacskós nescafé, capuccino. Mivel 3 ajándéknak kellett beleférnie viszonylag nagyra sikeredet az adventi naptár

tutusatu: különböző teákat papírba csomagoljuk, a hátoldalára idézetet írunk és vagy velerakjuk egy tasakba, üvegbe, dobozba vagy egy táblára színes fejű gombostűkkel felszűrjuk....

sunshine06: Gyakorló pedagógus vagyok, és igyekszem minden évben valami különlegeset kitalálni az adventi naptárra. Tapasztalatom, hogy a gyerekek imádnak kapni - cukrot, csokit, bármit, vicik-vacak dolgokat. 5 éve kitaláltam, hogy a naptárkába nem ilyen dolgokat teszek, hanem sokkal hasznosabbakat. Volt is meglepődés!!!
A lényeg, hogy egy-egy kedves karácsonyi versikével, énekkel készülünk EGYÜTT. Van, hogy a napi kézműves feladat van ott megfogalmazva és eljretve. Van, hogy színezőt rejt a kis csomag, van hogy feladatot (pl. öleld meg a melletted állót, segíts ma a családodnak valamiben, gondolj a távol élő szeretteidre pl. írjunk képeslapot együtt,stb).
Luca naphoz érve a régi szokások és hagyományok mesés leírását nyitjuk ki a csomagban. Közeledvén az ünnephez, a Cipősdobozt is együtt készítjük el, azt is a naptárból indítva (Hogyan tudsz segíteni a rászorulóknak?). Minden évben nagyon népszerű a naptár, és ami a legfontosabb: igazi LELKI ráhangolódást jelent. A karácsony "igazi" lényegét. A pici gyerekek nagyon szeretnek kapni, így viszont megtanulják, hogy nem csak az a fontos. :)

1 comments:

Névtelen írta...

Én a férjemnek készítek idén, ez az első karácsonyunk házasokként. Teszek bele csokit, teát, aszalt gyümölcsöt, puzzle darabokat... ilyesmiket. Úgy teszem személyessé, hogy a barátainak, rokonainak, akik nem lesznek velünk adventben, írtam, hogy küldjenek üzeneteket neki. Ezeket színes lapokra nyomtatom és az ajándékok mellé csúsztatom. Biztosan nagyon fog neki örülni. :)

Megjegyzés küldése