Üzemeltető: Blogger.
RSS

Mustáros kozák pecsenye


5 szelet bármilyen húst (tarja, karaj, comb, sőt én már készítettem csirkecombból is),  besózok, kicsit megborsozom,, majd ez közepes tepsit kizsírozok, vagy olajjal jól megkenem,, s egymás mellé  fektetem a húsokat. Megkenem mustárral és a következő tölteléket ráborítom a húsra:
 Összekeverem  a 2 főtt, felaprított tojást, 3 áztatott zsemlét, 10 dkg apróra vágott csirkemájat, 10 dkg összeaprított gombát,  apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, majorannát, kevés zöldborsót, 1 nyers tojást.  (meg szoktam bolondítani kukoricával is)
Utána a tetejüket megkenem gazdagon tejföllel.
Fél óra alatt, közepes lángon megsütöm.  Mielőtt lekapcsolnám a sütőt, a tetejét megszórom reszelt sajttal.


A mennyiségeket arányosan növelheted.

0 comments:

Megjegyzés küldése