Üzemeltető: Blogger.
RSS

Diós keksz


60 dkg.liszt, lehet teljes kiörlésű is
30 dkg margarin
30 dkg cukor
20 dkg durvára vágott dió
2 tojás
1 teáskanál vanília vagy 2 csomag vaníliás cukror

A hozzávalókat a dió kivételével jól összegyúrom, maikor már lassan összeáll, belekeverem a diót is, jól összegyúrom, ami egy kis időbe telik majd, de a végére jó állagú tésztát kapunk majd, nem kell hozzáadni semmit.

Ezután két rúddá formázzuk, fóliába hütőbe rakjuk, legjobb egy éjszakára, de minimum 2 órára. Másnap bekapcsolom a sütőt 200 c fokra, majd kiveszem az egyik rúdat és 1 cm vastag korongokat vágok le, ha megtelt a tepsi, akkor a maradékot visszateszem a hütőbe, hogy ne olvadjon fel, mert akkor nem lehet  szépen szeletelni. Kb. 10-15perc alatt megsütjük, szép aranybarnára. Időnként meg kell nézni, nehogy megégjen, mert az alja könnyebben sül.

0 comments:

Megjegyzés küldése