Hozzávalók:
60 dk rétesliszt
1 evőkanál sikér
2 egész tojás és 1 sárgája
1 citrom reszelt héja és leve + 3 evőkanál kandírozott citrom héj, ánizs mag /vagy édeskömény/ és kandírozott gyömbér ízlés szerint
5 evőkanál cukor
5 dk olvasztott margarin
3 evőkanál olíva olaj
2 dl meleg tej
7,5 dk élesztő
2,5 dl joghurt
1 teáskanál só
a tészta kenéséhez:
1 tojás kevés vízzel elkeverve
kevés olvasztott margarin
cukor
Egy nagy tálban a cukrot keverjük el a tejjel és az élesztővel.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan dolgozzuk át a tésztát. Ha túlságosan lágy, adjunk hozzá még kevés lisztet. A tészta lágy legyen, de formázható. Mikor a tészta szép fényes tegyük egy kiolajozott tálba, egy óráig hagyjuk kelni. Ez idő alatt a duplájára nő. Osszuk a tésztát 4 egyforma darabra, mindegyiket dolgozzuk el jól és újabb 20 percig hagyjuk pihenni.
A képek szerint formázd meg a tésztát
0 comments:
Megjegyzés küldése