Üzemeltető: Blogger.
RSS

Citromos ánizsos hópehely



Hozzávalók:
 60 dk rétesliszt
 1 evőkanál sikér
 2 egész tojás és 1 sárgája
 1 citrom reszelt héja és leve + 3 evőkanál kandírozott citrom héj,  ánizs mag /vagy édeskömény/ és kandírozott gyömbér ízlés szerint
 5 evőkanál cukor
 5 dk olvasztott margarin
 3 evőkanál olíva olaj
 2 dl meleg tej
 7,5 dk élesztő
 2,5 dl joghurt
 1 teáskanál só
 a tészta kenéséhez:
 1 tojás kevés vízzel elkeverve
 kevés olvasztott margarin
cukor

Egy  nagy  tálban  a  cukrot keverjük el a tejjel   és az élesztővel.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan dolgozzuk át a tésztát. Ha  túlságosan  lágy,  adjunk  hozzá  még  kevés  lisztet.  A tészta lágy legyen,   de  formázható.  Mikor  a  tészta  szép  fényes  tegyük  egy kiolajozott  tálba,  egy óráig hagyjuk kelni. Ez idő alatt a duplájára nő.  Osszuk a tésztát 4 egyforma darabra, mindegyiket dolgozzuk el jól és újabb 20 percig hagyjuk pihenni.
A képek szerint formázd meg a tésztát


0 comments:

Megjegyzés küldése