Üzemeltető: Blogger.
RSS

csoki mousse, ahogy én csinálom


20 dkg étcsokoládé, minél magasabb a kakaó tartalma annál finomabb
15 dkg vaj
0,5 dl erős kávé
4 tojás
20 dkg cukor,1 kanálnyit félre teszünk
2 evőkanál rum
vanília
gőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal, kávéval, kevergetjük amíg szép sima lesz. A gőz felett egy másik edényben habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával és a rummal, amikor a cukor elolvadt és szépen kifehéredett a tojás sárgája levesszük a tűzről. Tovább keverjük, amíg sűrű, majonéz szerű masszát kapsz, ezt szépen összekevered a csokis masszával. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, amikor már jó kemény beletesszük a félrett kanálnyi cukrot. Kis adagokban a csokis krémhez kevered lazán, hogy habos állaga legyen.
a csokis krémbe jó sok narancshéjat fogok reszleni

0 comments:

Megjegyzés küldése