Üzemeltető: Blogger.
RSS

Fürdősó ajándékba


 

Nemrégiben az egyik topikban olvastam, h vki üres kávésüvegeket keresett s mint kiderült házi fürdősót szeretne bele tenni.Gondoltam picit utána nézek, mert ez szimpatikus ajándékötletnek tűnik:

Fürdősó készítése:
Tegyük a sót egy keverőtálba. csöpögtessünk rá ételfestéket és illóolajat. Alaposan keverjük össze és töltsük csinos üvegekbe. Ennyi és már mehet is az ajándékok közé.
Amikor az alapfokú fürdősókészítésen túl vagyunk, kezdhetjük bonyolítani. Keverhetünk bele szárított virágszirmokat, amik majd a víz tetején úsznak. Illatosíthatjuk az adott virág olajával. Az édes illatok kedvelőinek rózsaszirom és rózsaolaj, de biztos siker a levendulavirág és levendulaolaj is. Ha már gasztro, hát a fűszerekről se feledkezzünk meg. Egy karácsonyi illatokból – fahéj, szegfűszeg – összeállított fürdősó nem csak finom, de nyugtató hatású is.
Sóból ne a finom szemcséset vegyük, hanem a picit durvábbat, esetleg a patikában kapható epsom sót(keserűsó) 50g 1-200FtÉtelszínezéket nagyáruházakban lehet kapni-általában ahol az aromák is vannak-
Már csak azt sajnálom, hogy nekünk csak zuhanyzónk van :(

0 comments:

Megjegyzés küldése