Üzemeltető: Blogger.
RSS

Narancsos kuglóf



Hozzávalók:
• 150 g cukor
• 125 g vaj puha vaj
• 3 tojás
• 350 g liszt
• fél kiskanál szódabikarbóna
• negyed kiskanál só
• 5 dkg kandírozott narancs, feldarabolva
• 2 db narancs facsart leve és reszelt héja
• 175 g joghurt

A tetejére – étcsokoládés máz:
• 100 g tortabevonó csokoládé
• 2 kiskanál olaj

Készítsd elő a kuglófformát: kend ki vajjal, majd szórd meg liszttel. Egy tálban elektromos habverő segítségével dolgozd krémes állagúra a cukrot, a puha vajat, majd egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyik után átkeverve a masszát.

Egy másik tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával. Add hozzá a narancsok reszelt héját és a kandírozott gyümölcsöt. Keverd össze a tojásos-vajas masszával. Lazítsd a tészta állagát a joghurttal és a narancsok levével. Töltsd meg a kuglófformát, és előmelegített sütőben süsd készre. 180 fokon nagyjából 60-70 perc alatt megsül a tészta. Tetejét kend be tortabevonóval, ehhez az étcsokoládét gőz fölött vagy mikrosütőben olvaszd fel 2 kiskanál olaj hozzáadásával.

0 comments:

Megjegyzés küldése