Üzemeltető: Blogger.
RSS

CsokifelfújtHozzávalók:
50 dkg étcsokoládé (mi Szerencsit használunk)
40 dkg vah
35 dkg cukor
17 dkg liszt
8 egész tojás
8 tojássárgája

Elkészítés:
Az étcsokoládét és a vajat gőz fölött felolvasztjuk. A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával (16 db), beleöntjük a csokis masszát, végül összekeverjük a liszttel. A tojásfehérjéket (8 db) felverjük és beleforgatjuk a tésztába. Az egészet lehűtjük.

Szufléformákat kikenünk vajjal, azokat is lehűtjük. Félig töltjük tésztával és 180-200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Még forrón óvatosan tálra borítjuk, vaníliafagyit kínálunk mellé.

Nos ennek a tésztának története van :D

Egy étterembe jártunk sokáig csokifelfújtat enni, végül sikerült elkunyerálni a receptet. Az arányok meg is voltak, de nem nagyon mondták el, hogy kell csinálni, de volt annyi gyakorlatunk, hogy kitaláltuk.

Viszont nem egyszerű eltalálni a sütési időt! Ugyanis a dolognak az a lényege, hogy belül folyós legyen a felfújt, viszont a külseje megsüljön annyira, hogy ki lehessen borítani a formából. Mi gázsütőben 190 fokon (átmenet :D) próbálkozunk évek óta, vagy sikerül, vagy nem. Arra már rájöttünk, hogy egy tepsibe kell beleállítani az összes formát, mert különben amíg kiszedegetjük őket egyenként, túlsülnek.

Azonban ANNYIRA finom édesség, hogy amikor teljsen szétfolyt, mindenki kinyalta a tányérját!!! A vaníliafagyi pedig jól ellensúlyozza a felfújt forróságát. A legjobb, ha csésze formájú, kerek aljú formánk van, akkor gyönyörű lesz az alakja. Ebből az adagból kb. 10 embernek jut 2 adag, ha kis hagyományos felfújtformáink vannak. Szóval lehet osztani a mennyiséget! Ja, és akár napokig eláll a tészta a hűtöben, szóval meg lehet csinálni előre is. Szerintem ha ezt valaki vendégeknek süti, biztos el lesznek ájulva. Csak jól kell időzíteni.

A képet a következő helyről töltöttem le, mert eddig soha nem jutott eszébe senkinek lefotózni: http://jadechocolates.wordpress.com/2008/07/26 /dont-touch-my-roys-chocolate-souffle/

Szerintem a saját érdeketekben próbáljátok ki, pofonegyszerű, csak a sütést kell kikísérletezni!

0 comments:

Megjegyzés küldése