Üzemeltető: Blogger.
RSS

Mindig puha mézes

Korix javaslata, akinek tavaly bevált a recept :)

http://sulvefove.nlcafe.hu/recept/Mindig-puha-mezeskalacs

Hozzávalók:

500 g liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 1,5 dl méz, 100 g cukor, 100 g zsír, kicsi tej az összegyúráshoz, 1 tojásfehérje a díszítéshez, 1-2 csepp ecet vagy citromlé

1-2 napig hűtőben pihentetjük. Minél tovább áll a hűtőben annál puhább lesz a tészta.
Fél cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és nem túl sötét színűre sütjük. A tészta felét nyújtsuk csak ki a többit addig hagyjuk a hűtőben.
A tojásfehérjét 100 g porcukorral habbá verjük és díszítjük vele a kis mézeskalács figurákat. A habhoz 1-2 csepp ecetet tegyünk hozzá.

Jó étvágyat!

0 comments:

Megjegyzés küldése