Üzemeltető: Blogger.
RSS

Puha mézes


15 dkg RAMA
15 dkg kristálycukor
1 dl olvasztott méz
Ezeket kikeverni

Bele:
1 dl tejszín
50 dkg liszt
1 tojás
1 ek szódabikarbóna
1 kk örőlt fahéj
1 kk örőlt gyömbér

Összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszükMásnap kb. 180 fokos sütőben kisütjük.

Én csak aranysárgára szoktam sütni, a halványbarna még jó, de nekem sötét színűn ár nem ízlik.
Vigyázz mert forrón törik, várj néhány percet amíg leveszed a tepsiről. Mivel mi minden évben mézeskalácsot adunk az ovónéniknek, tanítónéniknek ipari mennyiségben sütöm. A sütőpapírral együtt szoktam leemelni a tepsiről és úgy hagyom hűlni, addig is tudom használni újra a tepsit. Egyszerre dupla adagot gyúrok be, így nem is nagyon kell méricskélni, egy kis tasak szódabikarbóna, egy kis doboz tejszín, pont 1 kg liszt.
Mostanában süthető csokitallérral, jégcukorral, Lidl-ben kapható cukros mogyoró darával vagy cukros dióval szórom meg sütés előtt. Mindegyik variáció finom és nem kell írókázni. A jégcukros olyan, mintha havas lenne.

1 comments:

Névtelen írta...

Ez nagyon finom,többször elkészítve!!!!!

Noa

Megjegyzés küldése