Üzemeltető: Blogger.
RSS

Narancsos csokoládélikőr


NARANCSOS CSOKOLÁDÉLIKŐR DÉMÉTÉRTŐL

Narancs szirupot készítek a fentiek szerint, de elég lesz két narancsból. (2 narancs keserűtlenített héja, leve, egy bögre cukor, fél bögre víz.) Egy bögrényi tejszínben feloldok 3 db, 10 dkg-os jó minőségű, 70%-os narancsos étcsokoládét. Habverővel folyamatosan simára keverem. Közben egy edénykében 3 (szerintem sok bele, elé 2 is) púpozott evőkanál holland kakaót kevés tej hozzáadásával simára keverek, és a tejszínes csokoládékrémhez adom, folyamatos melegítés mellett. Kaphat szép lassan még egy bögre tejszínt, de mindig kevergessük. Ha elég forró, szép lassan csorgassuk bele a narancsszirupot, és keverjük el egészen simára. Ha összeállt, kapcsoljuk le a lángot és adjunk hozzá két deci erős, sötét rumot. Már mehet is üvegekbe. Valami mámorító az illata, és a narancs egy világos, fényes narancsszínt kever a sötét csokoládészínhez, úgyhogy látványnak sem utolsó.

0 comments:

Megjegyzés küldése