Üzemeltető: Blogger.
RSS

Gesztenyekockák

Sütés nélküli gesztenyekocka sil78 javaslataival


Ez nagy kedvenc a családban, krémes és azok is szeretik, akiknek a gesztenye amúgy nem jön be annyira. Recept itt:
http://andi-cuki.blogspot.hu/2010/01/gesztenyekocka.html

(Amiket változtatni szoktam rajta:
- kevesebb, 20-25dkg darált kekszet teszek a gesztenyemasszához
- a legtöbb gesztenyemasszában alapból van cukor és rumaroma, szóval az nem kell bele még külön
- a krémből 1,5-szeres adagot csinálok, mert nagyobb a tepsim
- egy kis Bailey's-es tejbe mártogatom a babapiskótát.)


Gesztenyés krémes borcsamamatól


Hozzávalók:
Tészta : - 9 tojás
- 9 ek. porcukor
- 1,5 dl olaj
- 9 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 ek. kakaópor  / cukrozatlan/

Krém : - 50 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg margarin / vaj/
- 20 dkg porcukor
-7 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- ízlés szerint rum v. rumaroma

Teteje : 5 dl tejszín  / Hulala/
- tortadara v. csokireszelék v. kakaópor

Elkészítés:
A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig habosítom.Belekeverem az olajat,lisztet,kakaót,sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét.Sütőpapíros tepsibe öntöm,sütöm.

A tejet a pudingporral sűrű krémmé főzöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a gesztenyepürét és a rumot, azzal is elkeverem.Ha kihűlt a főzött krém összekeverem a másikkal. .A kihűlt tésztára simítom.Rákenem a felvert tejszínhabot,leszórom tortadarával v. csokireszelékkel, v. kakaóporral

0 comments:

Megjegyzés küldése