Üzemeltető: Blogger.
RSS

Menü - FarkasÁgi


Szentestére a következőket terveztem be:

Halászlé (tavaly bevált)
Gombás őzragu / vaddisznóragu, krokett
Rántott hal, salátával

A sütemények között ami biztosan lesz:
mézes krémes (grízes változat)
isler

--
Vaddisznópörköltre tipp Sün-től: http://www.szegediwiw.hu/video/vadrecept-vaddiszno-poerkoelt

Sziga: én már többször főztem vadat, mert nálunk a fiúk vadásznak. Ami nagyon lényeges, hogy alaposan áztasd ki a húst, csak akkor kezd el főzni, ha már max. rózsaszín az áztatóvíz. Csak és kizárólag megbízható helyről vegyél husit, mert sok helyen jó öreg vadat árulnak. Kb. úgy működik a rendszer, hogy van egy bizonyos vadmennyiség amit ki kell lőni, abból egy része ugye trófeás, másik része húsnak megy, na ezekből a vadászok hazaviszik a finomját és a maradék megy az üzletekbe. Ha rám hallgatsz és tudsz szerezni dámborjút próbálj meg venni, annál nincs finomabb. Az őzt nem ajánlom benti főzésre mert igen erőteljes szaga van.

Oliva: Gyakran főzök vadat, ezeket a recepteket is többször elkészítettem, mind finom:

ez pedig egy marharagu ugyan, de vaddisznóból is finom:

0 comments:

Megjegyzés küldése