Üzemeltető: Blogger.
RSS

Buche de Noel /a franciák bejglije/


Minimum 1 nappal tálalás előtt kell elkészíteni, de a mélyhűtést is remekül türi. / 2-3 tekercset szoktam egyszerre sütni /

Tészta: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 9 evőkanál víz, 15 dkg liszt, 1 dkg
sütőpor. Piskótát sütünk, kendőre borítjuk, többször
felcsavarjuk. Csavartan hagyjuk kihülni.

Krém: 4 tojás sárgáját, 10 dkg porcukorral gőz felett besürítünk,
hagyjuk kihülni

25 dkg vajat 1 vaniliáscukorral , 1- 2 narancs reszelt héjával és
átszürt levével, 10 dkg olvasztott étcsokival /
vagy 4 evőkanál kakaóporral / habosra keverünk.
Apránként a vajas masszához adjuk a tojásos krémet és 2-3
evőkanál rumot.

A krém 2/3 dával megkenjük a piskótalapot, melyet előbb valamilyen pikáns / ribizli, málna, meggy stb./ lekvárral vékonyan átsímitottunk, majd megszórjuk apróra vágott 5 dkg dióval és 5dkg beáztatott mazsolával. Feltekerjük, és a maradék krémmel bevonjuk a tekercset, villával megbarázdáljuk. / én az egész krémbe teszem a diót és a mazsolát és úgy dolgozom vele, így még a törzs göcsörtösnek is tünik a dió meg a mazsola miatt./
Hosszú tálra, narancskarikákra helyezve tálalhatjuk, a szeletkhez jól harmonizál a tejszín.

0 comments:

Megjegyzés küldése