Üzemeltető: Blogger.
RSS

Részeg szelet


Tészta:
6 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral kikeverünk, hozzáadunk  7dkg réteslisztet, 1 sütőport, 1 evőkanál fehér bort, 1/2 evőkanál 10 %-os ecetet, 3 evőkanál kakaót és végül a 6 tojás kemény habját.  Úgy sütöm mint a piskótát, ez az adag egy nagyobb tepsi illetve egy nagy tortaforma adagja.
Krém:
6 tojás sárgáját 1 vaniliacukorral, 2 kanál sima liszttel, és 3 dl tejjel sürűre összefőzzük állandó kavargatás vagy habverő használata mellett. Kihütjük. Közben 15 dkg porcukorral habosra keverünk 25 dkg vajat / nem margarint/.  A két masszát vegyítjük és símára keverjük, ha valami miatt a lisztes krém nem lenne elég síma, célszerű a robotgép  pépesítő részével símára keverni mielőtt a vajas masszát hozzáadnánk. Az így kapott krémet a már kihült tésztára simítjuk.
Hab:
A maradék 6 tojás fehérjét 1 vaniliacukorral 30 dkg kristálycukorral gőz felett / egy fazekat félig töltünk vizzel,  felforraljuk, majd csak  gyöngyözni hagyjuk és erre illesztjük a fehérjés-cukros pépet és így dolgozunk vele tovább/   kemény habbá verjük/de valóban keménnyé /és kihülés után  a tojásos krémre simitjuk. A tetejére étcsokoládét reszelünk. / Nemrég újítottam, mert utálom a gőz feletti verést, így kripóbáltam a mikróbani melegítést, tökéletes lett. Kb  3-szor  tettem be 1-1 percre 600 wattra , a lényeg, hogy az állaga ne változzon és közben mindig habosítottam./
Előző nap kell elkészíteni és hütőben tárolni / télen az erkély is megteszi /.  A hűtést úgy oldom meg, hogy fogpiszkálókat szúrkálok bele és erre teszem a fóliát.
Ez a süti magas, mutatós /barna, sárga, fehér, barna /, és nagyon finom.
 A krémjét bármilyen sütibe fel lehet használni.

0 comments:

Megjegyzés küldése