Üzemeltető: Blogger.
RSS

Mézes krémes


Megsütöd a mézes lapokat (gondolom van bevállt recepted, de ha nincs akkor az én egyik kedvencem Csirri receptjét is beteszem ide.)
4 lapot szoktam sütni. Ha jól kihűl (akár 1-2 nap állás is lehet) akkor az első lapot jól megkenem  lekvárral, ráteszem a
második lapot, arra jön a krém.Ami egy mezei tejbegríz, amit nem keményre, de nem is folyósra főzök, vaníliával, vaníilás cukorral, némi reszelt citromhéjjal. Ha kihűlt teszek bele egy kis puha vajat, jól összekevrem, hogy fínom laza, jól teríthető, de nem elfolyó krémet kapjak, mivel ez a réteg azért legalább olyan vastag legyen, mint maga a lap ha vékonyabb, az sem baj, csak így fínomabb), aztán ráteszem a
 harmadik lapot amire szintén lekvárt kenek. és jöhet rá a
negyedik lap aminek a tetjét csokival vonom be (tortabevonó)
Aztán legalább 24 óra állás kell neki, a lapok szépen megpuhulnak, az ízek összeérnek, és gyönyörűen szeletelhető.
Lekvár: klasszikus recept szerint kajszi lekvár kell bele mindkét rétegnél, de lehet variálni, ribizli, áfonya, meggy lekvárral akár úgy is, hogy egyik réteg ilyen, a másik olyan. Kimondottan jót tesz a sütinek, ha kicsit fanar a lekvár.

0 comments:

Megjegyzés küldése