Üzemeltető: Blogger.
RSS

Aszalt szilvás pulykakuglóf


Hozzávalók:   kb. 80 dkg pulykamellfilé
40 dkg vékony szeletelt bacon
25 dkg sajt (ízlés szerint lehet fele füstölt is)
3 db tojás
1 púpos evőkanál ízlésünk szerinti fűszerkeverék
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt szilva   A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük, hogy a fűszer átjárja. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, lisztet, petrezselyemzöldet, nagyjából 15 dkg reszelt sajtot, sót, borsot és jól összekeverjük. Belevegyítjük a felkockázott, fűszerezett pulykahúst is. A kuglófformát kibéleljük zsírpapírral. Aztán egyenletesen egymás mellé belerakosgatjuk a baconszeleteket túllógatva a forma szélén, hogy rá tudjuk hajtani majd a húsra. A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra.
A húsos töltelék felét ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Kirakjuk az aszalt szilvával, majd a massza másik felét is rásimítjuk. A túllógó baconszeletekkel befedjük, sütőbe toljuk. Érdemes alá egy másik tepsit rakni, ha kifolyna a zsír, ne kelljen fél napot súrolni.
35-40 perc sütés után kivesszük, a tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal és most már lefedés nélkül sütjük még 20-30 percet. Ezután a formából átfordítjuk egy tepsire és addig sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap. Picit hagyjuk hűlni,        
Érdemes legalább fél órán át hűlni hagyni, mert sokkal szebben szeletelhető.

0 comments:

Megjegyzés küldése