és a sütőtökös receptek, ezeket lehet, hogy a tavalyi? vagy már az idei? (már magam sem tudom) karácsonyi forumról mentettem el, nem mindegyiket tudom hogy kitől származik, ezért elnézést a reecept közreadójától.
NARANCSOS SÜTŐTÖKLEKVÁR
(7-8 db 200 ml-es üveg)
- 800 g tökhús
- 250 g aszalt sárgabarack
- 0,5 l narancslé
- 1 bio narancs reszelt héja
- 3 ek citromlé
- 500 g zselésítő cukor (3:1)
- 4 ek vaníliaszirup
A tököt és a sárgabarackot apróra felkockázzuk, a narancslével és a narancshéjjal egy nagy edénybe tesszük. Rálocsoljuk a vaníliaszirupot és kis lángon kb 20 perc alatt puhára főzzük.
Az egészet pürésítjük, és hagyjuk kihűlni. Belekavarjuk a citromlevet és a zselésítő cukrot, és állandó keverés mellett ismét felfőzzük. 3 percig hagyjuk főni.
Azonnal tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk. Azután visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
rágicától
- 2,5 kg sütőtök
- 60 dkg aszalt sárgabarack
- 1 l narancslé
- 3 narancs héja
- 1 citrom leve
- 80 dkg cukor
- 1 cs. zselésítő
- 1 ek vanília aroma
A tököt és az aszalt sárgabarackot felkockáztam, ráöntöttem a narancslevet, citromlevet, vanília aromát, beleszórtam a narancshéjat, 60 dkg cukrot és elkezdtem főzni. 45-50 perc alatt puhára főtt. Összemixeltem, és beleszórtam a maradék cukorban elkevert zselésítőt, 3 percig főztem, majd üvegekbe töltöttem. 5 perc fejre állítás után, most a talpukon állva hűlnek.
Narancsos-gyömbéres sült töklekvár
2 db sütőtök
3 narancs
1 citrom
fahéj
gyömbér
szegfűszeg
1 tasak dzsemfix (most oetker volt) A tököket alaposan megmosom, kimagozom, kisebb darabokra vágom és megsütöm.
Kikaparom a héjából, beleteszem egy lábasba, és rúdmixerrel összepürésítem.
Hozzákeverem a fűszereket, 3 narancs levét+1-nek a héját is beleteszem, hozzáadom a citrom levét és a húsát is. Kb 30 percig kevergetve főzöm, majd belekeverem a dzsemfixet, felforralom és forrón üvegekbe szedem. 5 percre fejre állítom, majd utána mehet a polcra.
Narancsos sütőtöklekvár
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comments:
Megjegyzés küldése