Üzemeltető: Blogger.
RSS

Őzgerincben pikáns csirke/ vagy sertéskaraj/ vagy pulyka


Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg baconszalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés: 3 ek. tejfölt, a tojásokkal , a liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.  Használható fűszerkeverék is.
Az őzgerincformát kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszába a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc alatt süssük készre. Akkor ki kell fordítani a formából egy tepsire és addig pirítani, míg a szalonna nem kapott egy kis színt.  Hidegen, melegen egyaránt fínom.


 /Én a húst 2 napig áztattam fokhagymás tejben, majd lecsöpögtettem. A sajt fele füstölt. Az ízesítés nálam: csirkefűszer, magyaros fűszerkeverék, erős pista /

0 comments:

Megjegyzés küldése