Üzemeltető: Blogger.
RSS

Kuglóf


Hozzávalók
4 db tojássárgája,
25 dkg kristálycukor,
1dl étolaj,
1dl tej,
fél csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg finomliszt,
4 tojásfehérjéből felvert hab,
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés
A tojások sárgáját addig keverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral, míg fehéredni kezd. Hozzáadjuk az étolajat és a tejet. A liszthez keverjük a sütőport, majd fokozatosan a tojásos masszához adjuk. Óvatosan, hogy meg ne törjön a habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. A kuglófformába (attól függ, hogy milyen kuglófformánk van – kivajazzuk, kilisztezzük, az enyémet nem kell) öntjük a tészta kétharmadát. A maradék tésztához hozzákeverjük az átszitált kakaóport, majd ezt a vaníliás tészta tetejére öntjük. Fogunk egy villát és a kétfélé tésztát összekeverjük, ettől sütés után márványos lesz a kuglóf. Előmelegített sütőben, középső sütőrács magasságon, 3-as fokozaton (gáz) sütjük, míg barnáspiros lesz (tűpróba!). A formában hagyjuk kihűlni a kuglófot, csak utána borítsuk ki tányérra. Tetejét díszíthetjük porcukorral, különféle cukormázakkal, marcipánnak, kinek-kinek gusztusa szerint.


0 comments:

Megjegyzés küldése