Üzemeltető: Blogger.
RSS

Túrógolyó torta



Tészta: 4 tojásból sütött kerek kakaós piskóta torta

Krém:
50 dkg túró,
1 zacskó Horváth Rozi zselatin,
20 dkg kristálycukor,
4 dl Hullala tejszínhab,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja, leve

A zselatint 1 dl forró vízben megáztatjuk, míg fel nem olvadnak benne a szemcsék. A túróhoz keverjük a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, levét és a megázott zselatint. Majd lazán belekeverjük a felvert tejszínhabot.
A piskótára rákenjük a krém negyedét. A tortát és a maradék krémet a hűtőbe tesszük dermedni, kb. két órára. Ha már elég dermedt a krém, kézzel apró gombócokat formázunk a krémből, szépen kirakjuk a torta tetejét a gombócokkal. Ismét hűtőbe tesszük.

Csokoládé öntett:
Fél csésze kristálycukor, 1 dl tejszín, 1 tábla keserűcsokoládé. Összemelegítjük, forrnia nem szabad! Kihűtjük, majd rálocsoljuk a tortára.
Hűtőben tarjuk a tortát fogyasztásig.


0 comments:

Megjegyzés küldése