Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
3 tojássárgája
két zacskó mandula darálva (a száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulát kávédarálón küldtem le)
mandula aroma (kis fiola, lidl-s)
2 csomag bourbon vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Keverd el a vajat cukorral, a tojássárgákkal, a mandulával és a liszttel, míg lágy tésztát nem kapsz. (jótanács: tetős keverőben, kézimixerrel)
2. Tedd a tésztát egy órára a hűtőbe.
3. Szaggatni karácsonyi motívumokkal (bárcsak lett volna kekszdíszítő sodrófám).
4. Tedd őket 180 fokra előmelegített sütőbe, amíg aranybarnák nem lesznek.
5. Még melegen forgasd meg a kekszeket bourbon vaníliás cukorban.
Mandulás adventi keksz
undefined
undefined
undefined
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comments:
Megjegyzés küldése