Üzemeltető: Blogger.
RSS

Csokikanál



Verzió 1: 
Vagy megolvasztasz csokit (gőz fölött vagy mikróban bögrében, de ez utóbbinál figyelni kell, nehogy megégjen a csoki). Érdemes bögrébe átteni vagy eleve abban olvasztani. Majd belemártod a kanalat, félreteszed, hogy rádermedjen, aztán még annyit rétegzel, amennyi jól esik . A legutolsó rétegnél lehet színes cukorkába, fahéjas cukorba stb. mártani, esetleg félig fehércsokiba....
Vagy mártogatás helyett a kanálrészbe önthető a csoki és díszíthető 

Verzió 2: 
Az olvasztott / temperált csokit kiöntöd valamilyen formába és amikor már félig megdermedt, akkor beleszúrsz mondjuk fagyipálcikát (gyorsabb, mint egyesével mártogatós) 
Én úgy is el tudnám képzelni ilyen formában öntéskor, hogy pl. 2 kül. réteget öntesz be a 3 fajta csokiból, és úgy szép csíkos lesz. 

De itt van néhány weboldal is:
Sziga elkészült kanala:

Internetről inspriáció:


0 comments:

Megjegyzés küldése