Üzemeltető: Blogger.
RSS

Házi zselés szaloncukor


1 zacskó fagyasztott málna
3 db zselatinlap/2 dl-hez
méz,ízlés szerint
étcsoki
sütőpapír

Málnát felengeded,hozzáraksz ízlés szerint mézet(kóstolgasd),felforralod a keveréket és addig rotyogtatod,amíg a lé nagy része el nem párolog,és be nem sűrűsödik.
Ezután a masszádat szitán átpaszírozod.
2dl-masszához 3 darab zselatinlapot(amennyiben több a massza,arányosan növeld a zselatin mennyiségét is!) összekevered a velővel,majd ha,nem olvadna fel benne,mert passzírozás közben kihült a masszád,akkor óvatosan kicsit átmelegíteni,hogy elolvadjon.
Megvárod,hogy kihűlés közben sűrűsödjön egy kicsit.
Aztán zacskóba,vagy habpisztolyba töltve szaloncukortöltelék vastagságú csíkokat nyomsz belőle sütőpapírra.
1 éjt szikkadni hagyod,majd darabolod.
Másnap (nagyon fontos,hogy ne olvadjon meg a zselatinod!) 40-45 fokos olvasztott csokiba mártogatod.
Ezt én úgy oldottam meg,vízgőz felett csoki megolvaszt(akiszereti,ha kicsit fényesebb 1 evőkanál olaj mehet bele,10 dkg csokihoz,) ,lehúz gázról,ujjpróba,még folyós,de langyos,mehet a mártogatás!
Szikkadás,csomagolás.

0 comments:

Megjegyzés küldése