Marcipános szaloncukor a nana.hu-ról
20 dkg őrölt mandula
10 dkg barna,nádcukor
1-2 kávéskanál víz vagy friss narancslé
1 evőkanál kandírozott narancshéj
fél citrom leve
csipet fahéj
Őröld porrá (lényeges,hogy minél finomabb legyen a masszád,ne annyira darabos) a mandulát az aprítóban,kávédarálóban.
Mehet hozzá a citromlé,narancshéj,fahéj és kevés narancslével,vagy vízzel őröld morzsalékosra,ha ezután kézzel nem lehet masszává gyúrni,adj hozzá pár csepp folyadékot,
Formázz belőle cukikat,majd olvasztott csokiba mártsd be,vagy hempergesd meg kakaóporban,vagy tejporban (ízlés szerint).
Könnyed marcipános szaloncukor :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comments:
Megjegyzés küldése