Üzemeltető: Blogger.
RSS

Toscan csokoládétorta



Hozzávalók
20 dkg keserű csokoládé
20 dkg margarin
20 dkg barna cukor
10 dkg liszt (teljes kiőrlésű)
1 nagy ek vaníliaaroma
4 egész tojás

Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A margarint a csokoládéval egy jénaiba rakjuk, és mehet a mikróba egy pár percre. A recept eredetileg úgy írja, hogy vízfürdő felett megolvasztjuk. De ez a megoldás is tökéletes. Elektromos habverővel a lisztet, a cukrot, a  vanília aromát és a tojást kikeverjük, amíg egy világosabb masszát nem kapunk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajas csokit. A masszát egy kb. 26 cm átmérőjű tepsibe öntjük, amit sütőpapírral kibéleltünk. Előmelegített sütőbe toljuk. A torta akkor jó, hogy ha a teteje kemény, a belseje viszont "folyós" lesz. (Tűpróba!)
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses

0 comments:

Megjegyzés küldése