Üzemeltető: Blogger.
RSS

Menü - buburuza


Tessék, hátha valakinek segítek vele az ötletelésben


- Pulyka krémleves erdei gombákkal leveles krékerrel
- Aszaltszilvás pulykakuglóf vörösboros, hagymás burgonyapürével

- Besamell-mártásban sült sajtos-gyömbéres zöldségek (répa, karfiol, brokkoli)

- Sült vaníliakrém konyakony-csokiszósszal

- Zserbógolyó

- Fahéjas, gyömbéres csokiöntettel borított brownie



Pulyka krémleves erdei gombákkal

Hozzávalók: kb. 15 dkg pulykamell filé, 5 dkg zsiradék, 1-2 szál sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, 2 dl száraz fehérbor, 5 dkg szárított rókagomba, 5-5 db szegfű és vargánya gomba, 1,5 dl tejszín, 1 tk kukoricakeményítő, 1 tk paradicsompüré

A gombákat áztassuk be vízbe 1-2 órára.
A kockázott hagymát, a darabolt húst, és a karikázott répát dinszteljük meg a zsiradékon.
Majd öntsük fel a borral, és pici vízzel, adjuk hozzá a gomba felét, és főzzük a benne lévőket puhára.
Sózzuk, borsozzuk.
Amikor minden megpuhult, turmixoljuk le a tejszínnel, a paradicsom pürével, és a keményítővel együtt.
Tegyük vissza a tűzre, öntsük fel 5 dl vízzel, és forraljuk fel.
Ekkor már adjuk hozzá a többi beáztatott gombát is.
Tálaláskor friss aprított petrezselyemmel, vagy medvehagymával ízesíthetjük.
Levesbetétként leveles krékert adok hozzá.



Tavaly istenire sikerült menü:

- Grapefruitos, pezsgős sárgarépa krémleves márványsajttal
- Pisztáviával sült narancsos csibe
- Mazsolás rizs/burgonyapüré

- Balzsamecetes sült répa

- Puding narancsos áfonyakompóttal

- Csokikockák grillázzsal és narancsmártással

- Házi praliné

0 comments:

Megjegyzés küldése