Üzemeltető: Blogger.
RSS

Karácsonyi mézeskalács


76 dkg liszt
34 dkg porcukor
10 szem szegfűszeg összetörve
3 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál szódabikarbóna(nem sok).
Ezeket összekeverni.
Hozzáadni 4 egész tojást, 5 dkg Rámát, 6 evőkanál mézet(ne legyen ikrás).Összegyúrni, pihentetni 1 órát min. 3mm vékonyra kinyújtjuk, szaggatjuk formákkal.A tetejét tetszés szerint díszíthetjük sütés előtt vágott dióval, mogyoróval, mandulával, mazsoláva, színes tortadarval.Sütés ütán felvert töjásfehérjével.A tojásfehérje egy részét lehet ételsínezékkel színezni.Gyorsan sül, ne hagyjuk sokáig a sütőbe.
Nekünk ez évekóta sütött recept.Próbáltuk mézeskalács fűszerrel is, de így jobb.Én robotgéppel töröm össze a fűszereket.Rengeteg lesz belőle.

Évek óta sütjük, tökéletes recept.A fűszereket darab kiszámolom, robotgéppel töröm össze.

0 comments:

Megjegyzés küldése