Üzemeltető: Blogger.
RSS

Mákos keksz meggylekvárral


Még egy keksz recept egy dr oetker füzetben volt régen
Mákos keksz meggylekvárral   Hozzávalók:   200 g liszt 1 tk sütőpor 1 cs vaníliaízű főzős pudingpor 3 ek mák ( nem darálva) 100 g porcukor csipet só 5 ek tej 100 ml étolaj
Töltelékhez:

kb. 100 g forró meggylekvár vagy ízlés szerint egyéb lekvár

A  lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport, majd és a többi hozzávalót is. Jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat helyezünk, melyek közepékbe (fakanál nyelével) mélyedéseket nyomunk. A halmok között hagyjunk elég távolságot, mert sülés során növekedni, terülni  fognak. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütőrácsra átrakjuk, a mélyedéseket a felmelegített lekvárral megtöltjük, és hagyjuk a süteményeket kihűlni.
Finom ropogós kekszeket kapunk.

0 comments:

Megjegyzés küldése