A csokoládét apróra felvágjuk, majd a liszttel, a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összeforgatjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük. A tojást hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A margarinos masszát a kakaós liszthez adjuk és összedolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk és jó diónyi egyforma gombócot rakunk rá. Egy kicsit mindegyiket kilapítjuk. (én egy villával nyomom meg és akkor díszesebb is lesz) Előmelegített sütőben, magas hőfokon ( 200 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük. Kihűlés után jól záródó dobozba tesszük, így sokáig eltartható, már ha marad belőle. Reszelt vagy cukrozott narancshéjjal még különlegesebbé tehetjük, vagy van amikor narancsos csokival csinálom
Omlós csokis keksz
A csokoládét apróra felvágjuk, majd a liszttel, a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összeforgatjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük. A tojást hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A margarinos masszát a kakaós liszthez adjuk és összedolgozzuk. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk és jó diónyi egyforma gombócot rakunk rá. Egy kicsit mindegyiket kilapítjuk. (én egy villával nyomom meg és akkor díszesebb is lesz) Előmelegített sütőben, magas hőfokon ( 200 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük. Kihűlés után jól záródó dobozba tesszük, így sokáig eltartható, már ha marad belőle. Reszelt vagy cukrozott narancshéjjal még különlegesebbé tehetjük, vagy van amikor narancsos csokival csinálom
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comments:
Megjegyzés küldése