Hozzávalók:
50 dkg cékla
1 ek vaj
1 vöröhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
1 narancs
1 l zöldség- vagy szárnyas húsalaplé (húsleves)
só, bors
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A megtisztított céklát közepesre vágjuk. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Felolvasztjuk a vajat, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Beletesszük a céklát, 1-2 percig keverjük, majd felöntjük az alaplével és 20-30 percig főzzük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a narancslevet és még 5-7 percig alacsony lángon főzzük. A levest pürésítjük, sóval, borrsal és narancshéjjal ízesítjük.
0 comments:
Megjegyzés küldése