
50 dkg sima liszt,
25 dkg vaj
15 dkg ementáli reszelve,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 tojás sárgája,
1 dkg élesztő felfuttatva,
só / kóstolni /
tejföl annyi, hogy jól gyurható legyen.
1 óra pihenés után süthető, a tetejére sajtot, köménymagot szórni sütés előtt.
Sokáig eláll fémdobozban.
A 15 dkg sajt reszelve a tésztába kell. A tetejét lekenem fehérjével és úgy szórom rá a sajtot, aztán kell csíkokra vágni, én derelye - szaggatóval csinálom.
Akkor jó, ha elég sós, ezért kell a tésztát kóstolgatni.
Nyújtani olyan 4 mm vastagra szoktam. Pogit is lehet belőle sütni.Ahogy pírulni kezd, már kész is.
0 comments:
Megjegyzés küldése