Üzemeltető: Blogger.
RSS

Sós rágcsa


50 dkg sima liszt,
25 dkg vaj
15 dkg ementáli reszelve,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 tojás sárgája,
1 dkg élesztő felfuttatva,
só  / kóstolni /
tejföl annyi, hogy jól gyurható legyen.

1 óra pihenés után süthető, a tetejére sajtot, köménymagot szórni sütés előtt.

Sokáig eláll fémdobozban.



A 15 dkg sajt reszelve a tésztába kell.  A tetejét  lekenem fehérjével és úgy szórom rá a sajtot, aztán kell csíkokra vágni, én derelye  - szaggatóval csinálom.
Akkor jó, ha elég sós, ezért kell a tésztát kóstolgatni.
Nyújtani olyan 4 mm vastagra szoktam. Pogit is lehet belőle sütni.Ahogy pírulni kezd, már kész is.

0 comments:

Megjegyzés küldése