60 dkg liszt,
30 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 dkg futtatott élesztő,
2 tojás sárgája,
1 teáskanál szódabikarbóna,
csipt só,
5 cl rum,
ha szükséges tejföl a jól nyújthatósághoz,
45 perc pihenés után
4 felé osztjuk
Töltelék:
40 dkg dió,
30 dkg cukor,
40 dkg baracklekvár,
3 felé osztjuk a keveréket és ezzel töltjük a lapokat, a tetlét megszurkálva előmelegített sütőban kb 40 percig sütjük 180 fokon, ha nagyon barnulna, a hőfokot csökkentsük.
Kihűlés után csokimázzal vonjuk be.
Én általában vajjal dolgozom, de lehet margarinnal, sőt zsirral is készítene.
Zserbó
undefined
undefined
undefined
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comments:
Megjegyzés küldése